Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıralı Çiftçilere Tohum Desteği

‘Yüzde 50 Hibeli Çiftçiye Tarımsal Destek Projesi’ kapsamında Kandıralı 218 çiftçiye dane ve silajlık mısır, ayçiçeği, yonca, sudan otu tohumları teslim edildi.

'Yüzde 50 Hibeli Çiftçiye

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kandıra Belediyesi’nin ortaklaşa olarak gerçekleştirdiği ‘% 50 Hibeli Çiftçiye Tarımsal Destek Projesi’ adı altında dağıtılan ağaç fidanı ve sera naylonlarının ardından 218 çiftçiye daha destek yapıldı. Çiftçilere; 137 paket dane ve 74 paket silajlık mısır, 6 paket ayçiçeği, 877 paket yonca, 10 paket sudan otu tohumları dağıtıldı.

DAHA ÇOK VERİM İÇİN

Park ve Bahçeler Kandıra Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen programa; belediye başkan yardımcısı Murat Batmaz ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü sorumlu personeli Alptekin Demir katıldı. Konuyla ilgili konuşan başkan yardımcısı Batmaz şunları söyledi: “Burada dağıtılan kaliteli tohumlarla çiftçi kardeşlerimizin fazla verim almaları ve aynı zamanda ürünün kalitesinin de en yüksek düzeyde olmasını hedefledik.

HER YIL YAPILACAK

Büyükşehir Belediyemiz ile iklim şartlarına göre bölgemizde yetişen tahıl ve hayvan yemi olarak kullanılan bitki tohumlarının ekim zamanlarında çiftçiye kolaylık sağlamak amacıyla desteklemelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle önümüzdeki sonbahar ekimlerinde çiftçimize fiğ, arpa, buğday, yulaf, süt otu, yapay mera karışımı gibi bitkilerin tohumlarını dağıtacağız. Fidan, fide, tohum, sera ve sulama malzemesi gibi desteklemelerimiz her yıl çiftçilerimizden gelen taleplere göre devam edecektir.” Program dağıtım işlemlerinin ardından son buldu.