Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya








Kandıra GİOSB İçin Eğitim Seferberliği Başlatıldı

Kandıra’da 7 bin kişiye istihdam sağlayacak Türkiye’nin ilk gıda organize sanayi bölgesinde çalışacak kalifiye iş gücünün bölge insanından sağlanması için çalışmalar hızlandırıldı.

Kandıra'da 7 bin kişiye




Kandıra’da 7 bin kişiye istihdam sağlayacak Türkiye’nin ilk gıda organize sanayi bölgesinde çalışacak kalifiye iş gücünün bölge insanından sağlanması için çalışmalar hızlandırıldı. Kandıra Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma ve Derneği gençleri eğitime göndermek üzere kolları sıvadı.

Yıllardan bu yana bölgenin makus talihini yenmesi için kurulmaya çalışılan fakat bir takım spekülasyonlar nedeniyle kurumu geciken Türkiye’nin ilk Gıda Organize Sanayi Bölgesi yakında hayata geçiyor. 7 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan GİOSB’de çalışacak iş gücünün büyük kısmının bölge insanından karşılanması amacıyla yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Kandıra Kaymakamlığı, Kandıra Belediyesi tarafından yapılan destekleyici çalışmalara ek olarak çalışma başlatan Kandıra Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Derneği,  gençlerin GİOSB’ye yönelik eğitim ve sertifika alarak vasıflı hale gelmeleri için eğitim seferberliği yapılması için harekete geçti.

AMAÇ PERSONEL EĞİTİMİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün döneminde başlatılan ve şimdiki bakan Fikri Işık tarafından’da desteklenen proje kapsamında hayata geçecek ilk GİOSB’de faaliyet gösterecek 62 firmanın ihtiyaç duyduğu süt ürünleri (460), et mamülleri (345), Sebze- meyve (640), Çikolataşeker-unlu mamüller (3900), kuruyemiş-bakliyat (980), Cips-hazır yemek (575), Bölge müdürlüğü (50) olmak üzere toplamda 6950 personelin büyük çoğunluğunun Kandıra bölgesinden karşılanması amacıyla başlatılan çalışmalar büyüyerek devam ediyor. İki yıl içinde faaliyete geçmesine kesin gözüyle bakılan GİOSB’de çalışacak forklift şoförü, makine operatörü, fileleme operatörü, kepçeci, bilgi işlem, muhasebe, kaynakçı, ahçı başı, ahçı yardımcısı, ahçı, ve kasap gibi personelin eğitilmesi ve belgelenmesi hedefleniyor.

FIRSAT KAPIDA

Konuyla alakalı  açıklama yapan ve GİOSB’NİN Kandıra için önemine değinen Kandıra Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Ercan Aravan, kapıya gelmiş bir fırsat olarak gördüğünü ifade ettiği GİOSB için, artık kapıların sonuna kadar açılmasının zamanının geldiğini belirtirken, ‘’ Binlerce Kandıra’lı ekmek için bu topraklardan göç etmek zorunda kaldı. Bu gidişi tersine çevirecek bir yapılanma ile karşı karşıyayız. Fakat gençlerimizin çoğunun, özellikle köylerde bulunan gençlerimizin kapılarına kadar gelen bu fırsattan haberleri bile yok. Bölge insanını haberdar etmek, organize etmek, verilecek eğitimlerden faydalanmalarını sağlamak ve teşvik etmek adına elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımızı bilgilendirerek açılacak kurslardan faydalanmaları için katkı sunacağız.’’ dedi.