Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra’da 4000 Kişi Birlikte Oruç Açtı

Kandıra Belediyesi tarafından tüm Kandıra halkına yönelik olarak düzenlenen özel etkinlik ve iftar programında Namazgah meydanı akın akın gelen Kandıralılarla doldu taştı. Birlik beraberlik mesajları verilen iftar programına yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Kandıra Belediyesi tarafından tüm

Kandıra Belediyesi tarafından tüm Kandıra halkına yönelik olarak düzenlenen özel etkinlik ve iftar programında Namazgah Meydanı akın akın gelen Kandıralılarla doldu taştı. Birlik beraberlik mesajları verilen iftar programına yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

 

Kandıra Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen fakat bu yıl bir dizi etkinlikle çok daha görkemli olarak hazırlanan iftar programına Kandıralıların ilgisi büyük oldu. Namazgah meydanında çocukların oyun oynaması için kurulan büyük oyun parkı, balon dağıtımı, palyaço ve animasyon ekibi tarafından çocuklara yönelik yapılan gösteriler,  yapılan pamuk helva, mısır, Osmanlı Macunu, şerbet ikramları, Ramazan davulcusu, Karagöz ve Hacivat oyununun canlı ve gölge gösterimi, ilizyonist, “Üsküdar’a Gideriken” adlı dramatizasyon, kostümlü ve müzikli Nasrettin Hoca ve İbiş oyunları ile adeta Osmanlı döneminde şaşaalı olarak kutlanan Ramazan programlarını hatırlatan organizasyon ile Kandıra halkının büyük beğenisini toplayan iftar programı, yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla adeta bayram havasında gerçekleştirildi.

TEK TEK MASALARI DOLAŞTILAR

Düzenlenen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, CHP İlçe Başkanı Recep Şenol,  MHP ilçe Başkanı Türkan Özcan, SP İlçe Başkanı Hakan Erol, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, Kandıra eski belediye başkanları İsmail Genç, Turan Sarı, Kandıra Muhtarlar Derneği Kandıra Şube Başkanı Mevlüt Akdeniz, Kandıra muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Horos, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Gödek, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar Namazgah girişinde belediye personeli ve ilçe teşkilatı tarafından tek tek hoş geldiniz denilerek karşılanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve ev sahibi Başkan Köken’in kurmayları ile tek tek tüm iftar masalarını dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti.

BİRLİK BERABERLİĞİNİZİ KUTLUYORUM

İftar duasının ardından kısa bir konuşma yapan ve katılımları için herkese teşekkür eden Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, ‘’ Sizlerle böyle anlamlı bir ayda, anlamlı bir akşamda bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İftarınız mübarek olsun’’ diyerek başladığı konuşmasını, ‘’ Fakir fukaranın, garip gurabanın düşünülmesi gereken bir aydayız ve biliyoruz ki tüm dünyada bizim bulduklarımız bulamayan ve çok zor şartlarda hayat mücadelesi vererek bir lokma ekmeğe muhtaç bir şekilde yaşayanlar var.  Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenen ‘’Hiç kimse kimsesiz kalmasın ‘’ çağrısıyla başlatılan yardım kampanyası gibi bu kardeşlerimiz için yardım kampanyaları düzenleniyor. Görüyorum ki iftar sofralarımız doldu. Birlik beraberliğinizi kutluyorum. Rabbim Ramazan’ı Şerif’i milletimize, tüm İslam dünyasının birliğine ve tüm insanlığın hayrına vesile kılsın’’ diyerek sözlerini sürdürürken,Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan’a destek isteyerek konuşmasını bitirdi.

BU İMKANLARI BİZE SAĞLAYAN BAŞBAKANIMIZI UNUTMUYORUZ

Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan’ın hayırlı Ramazanlar konuşmasının ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, ‘’Ramazanımız mübarek olsun. Cenabı hak oruçlarınızı kabul etsin. Nice bayramlarda nice Ramazanlarda birlikte olmayı temenni ediyorum’’ diyerek başladığı konuşmasında ‘’Her geçen gün Kandıra’mız çok daha yaşanabilir bir şehir olmaya devam ediyor. Bundan on yıl önce burada bir açılış programında demiştim ki, Kandıramız Kocaeli’nin Karadeniz’in incisi olacak. Bu anlamda hamdolsun çok güzel yatırımlar yaptık. Aynı hızla yatırımlarımız devam edecek. Köylerimiz, mahallelerimiz, sahillerimiz dünyanın en güzel yerleri olacak. Kandıramız’ın güzel insanlarının her şeyin en güzeline ayık olduğunu düşünüyorum. Birlikte çok daha güzel şeyler yapacağız. Bunları söylerken bu hizmetleri yapmamız için bu imkanları bize sağlayan, Türkiye’nin önünü açan başbakanı ve hükümetimizi unutmuyoruz. Kandıra’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu güzel hizmetlerin önünü açan kadroları en güzel şekilde değerlendireceğine ve başbakanımızın birinci turda Cumhurbaşkanı seçeceğinize inanıyorum.’’ diyerek sözleri bitirdi.