Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra CHP “Seçimi Rahatlıkla Alacağız”

CHP Kandıra İlçe Başkanı Kenan Çapraz, belediye başkan adayı İsmail Sarıca ve eski ilçe başkanı Muzaffer Yağız ile bir araya gelerek, partide küskünlüklerin bittiğini ve emin adımlarla seçim sürecine girdiklerinin mesajını verdi.

CHP Kandıra İlçe Başkanı

CHP Kandıra İlçe Başkanı Kenan Çapraz, belediye başkan adayı İsmail Sarıca ve eski ilçe başkanı Muzaffer Yağız ile bir araya gelerek, partide küskünlüklerin bittiğini ve emin adımlarla seçim sürecine girdiklerinin mesajını verdi.

CHP Kandıra, belediye başkan adayını açıklanmasının ardından herkesin merak ettiği küskünlüklere Yağız ve Sarıca’dan birlik mesajı geldi. İlçe başkanı Kenan Çapraz, belediye başkan adayı İsmail Sarıca ve eski ilçe başkanı aynı zamanda eski belediye başkan aday adayı Muzaffer Yağız bir araya gelerek parti binasında basın açıklaması düzenledi. Üçlü herkesin merak ettiği soruları yanıtlayarak, CHP ilçe örgütünün bilinçli ve emin adımlarla seçim sürecine girdiklerinin mesajını verdi.

KIRGINLIK YOK
İlk olarak aday adaylık sürecinde birbirini yıpratmadan bu yarışı sonlandıran Yağız ve Sarıca’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çapraz, partide kesinlikle küskünlük olmadığının altını çizdi. Çapraz; “Geçmiş dönemlerde basında da sıkça yer alan parti içerisinde küskünlük olayları dönemimizde kesinlikle yoktur. Eski belediye başkanlarımız Turan Sarı, Kenan Evin, Mustafa Öğren, eski il genel meclis üyemiz Sevim Deren ve tüm teşkilatımız partimiz için çalışmalarına başlamışlardır. Kesinlikle herhangi bir kırgınlık yoktur” dedi.

HEDEFE YÖNELDİK
Sarıca ise tüm CHP’lilerden destek gördüğünü ifade ederek; “Siyasette böyle kırgınlıklar olabilir ama geride kalmıştır. Şu anda tüm teşkilat belirli bir hedefe yönelmiş durumdayız. Bütün arkadaşlarım Muzaffer beyin ve benim adaylık sürecimizde yanımızda olmuşlardır. Özelikle belirtmek istiyorum, parti içerisinde herhangi bir kırgınlık, küskünlük yoktur” dedi.

GEÇMİŞE SÜNGER

Geçmişe sünger çektiklerini belirten Yağız ise; “Aday adaylık sürecinde sevgili İsmail ağabeyimizle tatlı bir rekabet geçirdik. Teşkilatımız İsmail Sarıca’yı uygun gördü. Biz de saygı duyarak kendisinin yanında olduk. Geçmiş dönemlerde parti içinde bulunan küskünlükleri en fazla yaşayan ilçe başkanı benim. Fakat bu dönem geçmişe sünger çekerek, tüm arkadaşlarımızla birlikte hedefe yöneldik. Geçmiş dönemlerdeki küskünlüklerin izini sildireceğiz. Eskiden yaptığımız hataları artık yapmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Kandıra’daki esaretini tekrar kazanacaktır” dedi.

PROJE LAZIM
Seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları çalışmalardan bahseden Sarıca; “Bizim amacımız bütün seçmenlerimizle yüz yüze gelmektir. Partinin politikalarını anlatmak ve Kandıra ile ilgili düşüncelerimizi söylemektir. Genel anlamda ilimizin Kandıra için neler yapabileceği ve Kandıra bu planlar için neler düşünmeli makro ölçekle bunları ortaya koymak lazım. Mikro ölçekte ise ekonomik, sosyal, kültürel, sağlık, ulaşım ve sporda olan projelerle birlikte bu işe girmek lazım.

GELİŞME SÜRECİ

Kandıra eskiden olduğu gibi yine merkez olacak. Bu bizim çabalarımızla hızlandırılacak. Biz hiçbir çabada bulunmasak bile zaman içerisinde kendiliğinden olacak şeyler bunlar. Bizim amacımız bu süreci hızlandıracak faaliyetlerde bulunmak ve bunlar olup biterken merkezde yaşayan insanların ekonomik kalkınmalarını sağlamak ve ilçeden göç vermemek” dedi.

GÜZEL İŞLER VAR
Kandıra’da yapılması gereken projeleri anlatan Sarıca; “Özellikle Kandıra’da yaşayan insanların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını giderecek bir takım projeler yapılması lazım. Bunların planlanması, programlanması lazım. Eski belediye başkanlarımız Turan Sarı, Kenan Evin, Mustafa Öğren ve eski il genel meclis üyesi Sevim Deren’in yaptığı çok değerli işler var. Şu anda il genel meclis üyesi Recep Şenol’un yaptığı ve takip ettiği güzel işler var.

PROJELER ÜRETECEĞİZ
Biz belediye başkanlığı sürecinde Kandıra’nın sosyal ve ekonomik kalkınması için projeler üreteceğiz. Kocaeli yarımadasının fiziki planı için kamunun düşündükleriyle Kandıra’da yapılacaklar, fiziki anlamda uyum içerisinde olmalıdır. Yapılması lazım olan şey devletin verdiği genel kararlarla uyumlu olup yerel projeler üretmektir. Bunu da diğer siyasi partilerle birlikte, esnafla, köylüyle, eski belediye başkanlarıyla beraber bir karar verip uygulamaktır. Kandıra için düşündüğümüz parti politikaları çerçevesinde oluşan projelerimiz var. Şu anda üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız ” diye konuştu.

TEMPOMUZ HIZLANIYOR
Köylerde çok iyi karşılandıklarını belirten Sarıca; “Biz toplumumuzun bütün kesimlerine düşüncelerimizi anlatıyoruz. Hemşerimizin, esnafımızın, köylümüzün bizi anladığını düşünüyorum. Şüphesiz herkese ulaşmış değiliz ama zaman içerisinde herkese ulaşacağız. Köylerde çok iyi karşılanıyoruz. Çalışma tempomuz giderek hızlanıyor. Köy köy mahalle mahalle dolaşarak partimizin politikalarını anlatmaya devam ediyoruz” dedi.

ADAYI BİZİ ETKİLEMEZ
‘Ak Parti’nin hangi adayı göstereceği sizin için önemli mi?’ sorusuna yanıt veren Sarıca; “Ak Parti’nin her adayı da bu ilçenin çocuğudur. Kim aday olursa olsun bizim için değişen bir şey olmaz. Aday kim olursa olsun dimdik, saygılı, medeni ölçüler ve siyasal terbiye içerisinde rekabet yapacağız” dedi.

SEÇİMİ RAHAT ALIRIZ
Muzaffer Yağız ise Ak Parti’nin kendi içinde bir kopukluk yaşanırsa seçimi daha rahat alacaklarını ifade etti. Yağız; “Kandıra’da CHP’nin tek rakibi Ak Parti’dir. Önümüzde 3 ay gibi bir süre var. Bu süre içerisinde farklı alternatifler oluşabilir. AKP’nin içinden farklı alternatifler de çıkarsa işimiz oldukça kolaylaşacak ve seçimi rahatlıkla alacağız” şeklinde konuştu.

CHP’DEN ÇATLAK ÇIKMAZ
Son zamanlarda Kandıra kulislerinde konuşulan milli takım oluşumu hakkında kendisine yönelttiğimiz soruya cevap veren Yağız; “Kandıra’da farklı partilileri bir araya getirip Ak Parti’nin karşısına çıkmaya hazırlanan bir oluşum var. Milli takım oluşturulmaya çalışılıyor fakat bu takımının başındaki isimde çok önemli. Henüz böyle bir isim yok, kim olacağı belli değil ama CHP’den böyle bir çatlak çıkmaz” dedi.