Ana Sayfa Arama Galeri Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cebeci Atıksu Arıtma Tesisi Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’da evsel atıksuların Karadeniz’i kirletmesini önlemek amacıyla yapılan Cebeci Atıksu Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra’da evsel atıksuların Karadeniz’i kirletmesini önlemek amacıyla yapılan Cebeci Atıksu Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tesisin açılış töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, göreve ilk geldiklerinde Kandıra’da dağ gibi birikmiş problemlerin olduğuna dikkati çekerek, hayata geçirdikleri projelerle bunları çözdüklerini söyledi.

Eskiden Kandıra’nın bütün kanalizasyon suyunun Namazgah Deresi’ne aktığını ve bu yüzden derenin yanına kokudan yaklaşılmadığını anlatan Karaosmanoğlu, Kandıra’nın tüm altyapı sorunlarını çözerek ilçedeki yaşam kalitesini yükselttiklerini ifade etti.

Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak Filipinler’deki afetzedelere yardım eli uzatacaklarını belirterek, deprem sonrasında kendi yaralarını sarmayı öğrendiklerini ve dünyanın öbür ucundaki bir felakete bile hem ülke hem de Kocaeli olarak yardım gönderebilecek seviyeye geldiklerini söyledi.

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ise tesisin toplam 60 bin kişiye hizmet vereceğini vurgulayarak, yaptıkları bütün yatırımlardaki amaçlarının vatandaşları mutlu etmek olduğunu kaydetti.

Turizm bölgesi Kandıra’ya gelen bütün insanların her türlü teknolojiyi kullanmasını sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Bayram, “Bu tesisi 2 yıl önce en ileri arıtma teknolojileri kullanarak projelendirdik ve 2 yılda tamamladık. Buradaki suları biyolojik arıtmadan geçirerek içinde hiç bakteri kalmadığını tespit ettikten sonra bahçe sulamasına vereceğiz” dedi.

Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan da yaptıkları çalışmalarla vatandaşların hayatını kaliteli hale getirmeye devam ettiklerini anlatarak, “Yıllar önce bölgenin birinci derecede sorunu çevre kirliliğiydi. Kerpe, Kumcağız, Kefken, Cebeci’ye kadar sahil bölgelerinin altyapı çalışmaları tamamlandı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Karaosmanoğlu, Bayram ve Kan tesisin açılış kurdelesini kesti.